Categories
Nyheter

Migrän – en av våra största folksjukdomar

Migränpoddens logotyp.

Det här är podden om migrän – en av våra största folksjukdomar – och allting runt omkring.

Vi, Leonora Mujkic och Malin Östblom, pratar med varandra och intervjuar experter för att lära oss mer om denna neurologiska sjukdom som drabbar 1,5 miljoner svenskar och deras anhöriga.

Det första avsnittet av Migränpodden släpptes i september 2022 och nu, ungefär ett år senare, har vi kommit upp i 16 000 lyssningar!

Under det gångna året har vi intervjuat två av Sveriges främsta migränforskare: professorerna Lars Edvinsson och Mattias Linde

Vi har intervjuat Kristina Gemzell Danielsson, professor i gynekologi och obstetrik vid Karolinska institutet, för att lyfta menstruationsrelaterad migrän samt migrän vid graviditet och i klimakteriet. 

Vi har pratat med Rikard Wicksell, professor i hälsopsykologi vid Karolinska institutet, om metoden Acceptance and Commitment Therapy.

Det senaste avsnittet av Migränpodden handlar om framtidens migränvård. Vi pratar med Sofia Swärd och Mikael Edsbagge, som är verksamma inom Västra Götalandsregionen. Där lanserades nyligen Migränappen – som kan användas oberoende av var i landet man bor – och man har startat en högspecialiserad migränmottagning på Sahlgrenska universitetssjukhuset. 

I Migränpodden lyfter vi fram migränsjukdomen i ljuset. Nu sätter vi igång samtalet!